top of page
Top Page

R5 Palvelut

Urheiluhieronta

Urheilufysioterapia

Kuntotestaus

InBody -kehon-koostumusmittaus

Urheilujalkaterapia

Lihaskalvokäsittely

Henkilökohtainen valmennus

Ryhmä- ja yritysliikunta

Liikuntapalvelut

Palvelukuvaukset

Klassinen ja Urheiluhieronta

Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus, ja on erittäin tehokas tapa huoltaa lihaksia. Osittain tästä syystä monilla saattaa olla uskomus siitä, että urheiluhieronta soveltuu ainoastaan huippu-urheilijoille. Urheiluhieronnan positiiviset vaikutukset ovat samat riippumatta hierottavan urheilullisesta lähtötasosta tai lihaskoostumuksesta. Urheiluhieronta sopii itse asiassa erinomaisesti kaikille!

Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Hieronnalla voimme hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.

Käytämme hoidossa perinteistä hierontaa, urheiluhierontaa sekä passiivisia venytyksiä. Annamme tarvittaessa asiakkaalle myös kotihoito-ohjeita.

Koulutetut hierojat: 

Kimmo Marjamaa

Hieronta

Urheilufysioterapia

Fysioterapiassa ennaltaehkäistään ja hoidetaan tuki- ja liikuntaelin oireita manuaalisen käsittelyn ja terapeuttisen harjoittelun avulla.

Fysioterapia toteutetaan urheilufysioterapian menetelmin, jonka avulla pyritään hoitamaan oiretta ja kehittää suorituskykyä. Fysioterapiassa huomioidaan lajien fyysiset vaatimukset sekä monipuolinen harjoittelu, näin kuntoutusjaksosta saadaan asiakkaan omia tavoitteita tukeva ja mielekäs kokonaisuus. Fysioterapiassa pyritään myös pienentämään liikkujan ja urheilijan loukkaantumisherkkyyttä tutkimalla lihastasapainoa ja liikkuvuutta lajin omaisiin vaatimuksiin nähden.

Tavoitteemme on, että saamme palautettua sinut kentälle, harrastuksen pariin tai ylipäätänsä normaaliin arkeen parempana versiona itsestäsi kuin ennen luokkaantumista/vaivaa. Kaikkia osaamisalueitamme fysio- ja jalkaterapiasta fysiikkavalmennukseen voidaan hyödyntää.

Urheilufysioterapeutit:

Tiina Krusberg

Peetu Lehmus

Fysioterapia

Urheilujalkaterapia

Urheilujalkaterapia yhdistää suorituskykypainotteisen urheiluvalmennuksen ja alaraajojen urheiluvammojen kuntoutuksen yhdeksi kokonaisuudeksi.
Käynti sisältää tarkat tutkimukset, tarvittaessa käsittelyä, ohjauksen/ valmennuksen sekä kirjalliset ohjeet harjoitteista / kuntoutuksesta.

 


Varaathan ensimmäisellä käynnille tunnin urheilujalkaterapia ajan. Otathan mukaasi liikuntavaatteet, jotka eivät peitä jalkoja, esim shortsit. Näin päästää toimiaan niin klinkan kuin kuntosalinkin puolella tehokkaasti

Jalkaterapeutti Sami Pesonen

Jalkaterapia

Lihaskalvokäsittely

Alaraajojen lihaskalvokäsittelyt tai faskiakäsittely suoritetaan MMT-tekniikalla (Manual Myofascial Techniques), joka kohdistetaan alaraajojen pehmytkudoksiin ja erityisesti kalvorakenteisiin aktiivista liikettä apuna käyttäen. Hoito sopii erilaisiin liikkuvuusongelmiin, kuten jäykkään nilkkaan, kireisiin takareisiin tai joustamattomiin lonkankoukistajiin. Tuloksia voi havaita jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Yhdessä toiminnallisen harjoittelun kanssa käytettävä käsittely voi vaikuttaa myös alaraajojen kiputiloihin ja rasitusvammoihin, kuten plantaarifaskiittiin, penikkatautiin, juoksijan polveen tai akillesjännevaivoihin.

Alaraajojen lihaskalvokäsittelyssä kehon eri lihaskalvoja käsitellään manuaalisesti liu’uttamalla. Eri voimakkuuksia on helppo säädellä ja hoito sopiikin kaiken ikäisille asiakkaille – ei pelkästään urheilijoille. Tarvittaessa hoitoon voidaan lisätä trigger-pistehierontaa, jännitys-rentoutusvenytyksiä ja nivelten mobilisointeja.

Lihaskalvokäsittely
Kuntotestaus

Kuntotestaus

Teemme maksimaalisen hapenottokyvyn mittauksia tuhansien testien kokemuksella tiloissamme Metsälässä ja Katajanokalla. Testilaitteistomme kulkee myös kätevästi mukana ja meidät voi tilata esimerkiksi työpaikoille tekemään testejä. Testin voi suorittaa juoksumatolla, ergopyörällä tai soutulaitteella!

Lue lisää täältä!

Testaajat:

Mikael Paajanen

Jonas Wikström

Tiina Krusberg

Oona-Mari Hakulinen

Henkilökohtainen valmennus

Tarjoamme myös ilmaisen 30min konsultaation uusille asiakkaille.

Valmennamme joka ikinen päivä ihmisiä, joiden lähtökohdat ja tavoitteet vaihtelevat laidasta laitaan. Jokaisen kohdalla tavoite on auttaa tavoitteiden asettamisessa ja niiden saavuttamisessa. Valmennamme niin huippu-urheilijoita, kuntoilijoita kuin elämäntapamuutoksiin tähtääviä henkilöitä.

 

Olemme toteuttaneet Suomen kattavinta työhyvinvointiohjemaa jo vuodesta 2014 Suomen merenkululle (lue lisää tästä) ja nykyään toteutamme vastaavia ohjelmia myös yrityksille maissa. 

Valmennus perustuu kokemukseen, tieteeseen ja jatkuvaan haluun kehittää osaamistamme ja välineistöä. 

Valmentajat:

Koko tiimi

Valmennus

Kehonkoostumusmittaus

InBody-laite mittaa kehonkoostumusta tarkasti ja antaa todella kattavan raportin. Itse mittauksessa ei mene kuin muutama minuutti, mutta varaamme aikaa tulosten läpikäymiseen ja analysointiin.

InBody mittauksessa selviää:

 • Kokonaispaino (kg)

 • Kehon rasvaton massa (kg)

 • Lihasmassa (kg)

 • Rasvakudoksen määrä (kg)

 • Rasvaprosentti (%)

 • Kehon nesteet/vedet (solun sisäiset / solun ulkoiset) (l)

 • Painokontrollitavoite (kg)

 • Lihastasapaino (kädet, jalat ja keskivartalo)

 • Raajojen puolierot

 • Vyötärö-/lantiosuhde (WHR)

 • Perusaineenvaihdunta (kcal)

 • Kehon painoindeksi (BMI)

 • Viskeraalirasva (sisäelimien ympärillä olevan rasvan pinta-ala)

Testaajat: koko tiimi

inbody

Ryhmäliikunta

Ryhmäliikuntaa yrityksille. 

Haluatko firmasi liikkeelle ota yhteyttä info@r5.fi

Kurssit ja pienryhmät

Järjestämme kursseja ja pineryhmävalmennusta kausittain (kevät, kesä, syys, 4kk/kausi).

Katso tarkemmat aikataulut ja kuvaukset 

Kurssit-sivuilta.

Ryhmäliikunta
kurssit
bottom of page