top of page

Oona-Mari Hakulinen

Liikuntatieteiden maisteri (liikuntabiologia)

Henkilökohtainen- ja pienryhmävalmennus, juoksuryhmät, kuntotestaus

Kielet: Suomi, englanti

Vahvuusalueet ja kiinnostuksen kohteet:

Juoksuvalmennus, juoksutekniikka, juoksijoiden fysiikkaharjoittelu, voima- ja kestävyysharjoittelun yhdistäminen, monipuolinen suorituskyvyn ja urheilullisuuden edistäminen, urheilijoiden ja kuntoilijoiden ravintovalmennus, pitkän aikavälin ravitsemus sekä tavoitespesifi ravitsemus, kokonaiskuormituksen hallinta.

”Tarjoan juoksu-, fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä kuntotestausta niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin kuntoilijoille ja urheilijoille. Voimaharjoittelu on tärkeä osa kestävyysurheilijan harjoittelua. Vaikka voima- ja kestävyysharjoittelun yhdistäminen ei ole täysin mutkatonta, niin järkevällä ohjelmoinnilla ja painopisteet huomioiden tuloksen teko on mahdollista”, Oona-Mari kertoo.

Oona-Marille on tärkeää toteuttaa valmennusta asiakkaan lähtökohdat, resurssit, tarpeet ja tavoitteet huomioiden. Kun nämä asiat ovat selvillä ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa luonnistuu, voidaan valmennuksella oikeasti saavuttaa merkittäviä ja pitkäaikaisia tuloksia.

Asiakkaiden kanssa Oona-Mari panostaa mielekkyyteen ja treenaamisen on oltava pääosin kivaa ja motivoivaa, jotta siihen on mahdollista sitoutua ja se on myös pitkällä aikavälillä tuloksellista. ”Haluan auttaa asiakkaitani löytämään hänelle sopivat harjoittelua sekä yleistä terveyttä edistävät elämäntavat. Tarpeen mukaan autan saavuttamaan myös lyhyemmän aikavälin tavoitteet, joilla suorituskyky ja kunto saadaan optimoitua”, nainen hehkuttaa.

Valmentajana Oona-Mari kuuntelee, tukee, haastaa ja kannustaa. Valmennukseeni tuleville haluankin sanoa: ”Kun jokin arveluttaa, elämä heittää kapuloita rattaisiin, eikä valmennusohjelman toteuttaminen suunnitellulla tavalla tunnu mahdolliselta, niin minuun saa olla yhteydessä - etsitään tilanteeseen ratkaisu. Tässä kohtaa valmentajalla oikeasti on merkitystä.”

Harrastukset ja urheilutausta:

Treenaan ja kilpailen SM-tasolla kestävyysjuoksussa, päälajina 3000 m estejuoksu. Ennen juoksuun siirtymistä päälajeja ovat olleet taitoluistelu, jalkapallo, uinti ja uimahypyt sekä lyhyemmät juoksumatkat. Voimaharjoittelu ja jooga ovat olleet mukana kuvioissa noin 15-vuotiaasta lähtien.   

oona-mari hakulinen.webp

Koulutukset:

Liikuntatieteiden maisteri, liikuntabiologia 2020

- Pääaine: valmennus- ja testausoppi

- Sivuaineet: liikuntafysiologia, biomekaniikka, urheiluravitsemus, liiketoimintaosaaminen

Liikunnanohjauksen peruskurssi, 2015

- Varalan urheiluopisto

Uimaopettajakurssi, 2015

- Suomen uimaopettaja- ja hengenpelastusliitto, Varalan urheiluopisto

Syke Digital Wellbeing Coach, 2020

Työ- ja valmennuskokemus:

Valmennus- ja kuntotestaus 2020-

- R5 Athletics and Health

Juoksuvalmennus ja yleisurheiluohjaus 2016-2020

- Jyväskylän Kenttäurheilijat​

Kuntotestaus, projektiluontoinen, 2019

- Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES

Taitoluisteluvalmennus ja luistelijoiden fysiikkavalmennus, 2011-2014

- Kokkolan Taitoluistelijat ry.

Seuraa Oona-Maria somessa:

@oonamarih

  • Instagram

Oona-Marin tarjoamat palvelut: 

- Henkilökohtainen valmennus

- Kuntotestaus

- Pienryhmävalmennus

bottom of page